Stappenplan
-
Verwarm de ovengrill voor.
-
Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel en snijd de ui grof. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Doe alles op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met zout en peper. Hussel en rooster circa 8 minuten onder grill. Schep halverwege om.
-
Pel en kneus de knoflook voor de tijmolie. Snijd de tijm fijn (ris bij oudere tijm de blaadjes van de takken) en doe met de knoflook in de vijzel. Stamp tot een pasta. Rasp de helft van de citroenschil erboven en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd het brood overlangs in tweeën. Hol het iets uit. Besprenkel met een scheutje olijfolie.
-
Haal de gegrilde groenten uit de oven en zet de oventemperatuur op 180˚C.
-
Schep de gegrilde groenten op het brood. Lepel de meeste tijmolie erover, bestrooi met zout en peper en bak nog 8-10 minuten in de oven, tot het brood krokant is en de groenten mooi gaar zijn.
-
Maak de rucola aan met olijfolie, een scheutje citroensap, zout en peper. Snijd de artisjokharten in vieren.
-
Haal de broodpizza’s uit de oven en top af met de feta, artisjokharten, rucola en de laatste tijmolie.
0 reacties