Stap 1:
Maak de mosselen schoon door ze te laten weken in een kom met zout en koud water. Giet af, spoel onder koud stromend water en herhaal dit nog één of twee keer. Verwijder eventuele baarden van de mosselen en gooi gebroken schelpen weg. Tik open schelpen voorzichtig tegen je werkblad om te kijken of ze sluiten. Gooi schelpen die open blijven staan weg.
Stap 2:
Rasp de knoflook. Meng de boter met de knoflook, citroenrasp, peterselie, zout en peper in een kom en zet opzij.
Stap 3:
Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd de ui fijn.
Stap 4:
Verwarm de olijfolie in een grote, wijde pan waar alle mosselen gemakkelijk in passen en bak de ui glazig. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg zodra er belletjes ontstaan de mosselen toe en leg het deksel op de pan. Laat 5 minuten koken, schud af en toe met de pan. Haal het deksel van de pan, verwijder de bovenste laag lege schelpen en gooi ze weg.
Stap 5:
Leg de gekookte mosselen op een ruime bakplaat. Verdeel kleine klontjes boter over de bovenkant van de mosselen en knijp er het sap van de halve citroen over uit. Zet 5-8 minuten in de oven tot de boter is gesmolten. Serveer direct uit de oven. Lekker met een goede plak brood.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA
2 reacties