Amandelbiscuit
-
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Splits de eieren. Meng in een kom het amandelmeel met de eidooiers en citroenrasp.
-
Klop het eiwit met de suiker luchtig in de standmixer. Spatel het eiwitschuim door amandelmeelmengsel. Spatel daarna de bloem en de gesmolten boter erdoor.
-
Verdeel het beslag over een bakplaat met bakpapier en bak het amandelbiscuit in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat volledig afkoelen en steek met de hartjes-springvorm twee harten uit het biscuit.
Chocoladegarnering
-
Verdeel de bietenpoeder, kurkuma en de blue butterfly pea poeder over een vel cellofaanfolie. Strijk de chocolade erover uit.
-
Tableer de witte chocolade. Strijk de chocolade uit over het cellofaanfolie. Leg er een stuk bakpapier op en draai om. Laat uitharden.
Botercrème
-
Schraap het merg uit het vanillestokje. Schenk in een kom circa 2 eetlepels melk bij de eidooier en meng met een garde een eetlepel suiker, bloem en vanillemerg erdoor. Breng de rest van de melk en de suiker in een pan aan de kook.
-
Meng al roerend een scheut warme melk door het eimengsel en schenk het geheel al roerend terug in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Stort uit op een koud bord. Dek de net gemaakte banketbakkersroom af met plasticfolie en laat afkoelen.
-
Roer de boter met de poedersuiker in de keukenmachine op middelhoge stand romig. Voeg de bankeetbakkersroom toe en meng goed door elkaar. Schep de botercrème in een spuitzak met kartelspuitje.
Vanille-slagroom
-
Klop de slagroom met suiker en vanille luchtig en stijf.
Samenstelling
-
Gebruik de ring van de hartjes-springvorm om de taart in op te bouwen. Leg een strook plasticfolie of bakpapier langs de binnenkant van de taartring en zet op een schaal of bord.
-
Leg een plak cake in de taartring. Snijd de aardbeien door de helft. Zet ze met de platte kant tegen de taartring aan.
-
Verdeel de slagroom over de cake en langs de rand met aardbeien. Verdeel nog wat extra stukjes aardbei over het midden van de taart en duw ze in de slagroom. Leg de tweede plak amandelcake erop en druk deze aan. Haal voorzichtig de ring er af.
Garnering
-
Spuit de botercrème in een rand rondom de taart. Plaats de frambozen rondom op de taart in de botercrème met het gat naar boven. Vul de gaatjes met jam.
-
Decoreer de taart verder met de goudbessen, blauwe bessen, dragon fruit, kiwibessen en eetbare bloemetjes. Breek de chocolade garnering in stukken en verdeel over de taart.
0 reacties