Kook de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Houd bij het afgieten wat van het kookvocht achter in een beker.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil en snijd de winterpeen in blokjes, snijd de bleekselderij in stukken. Laat de tonijn uitlekken.
Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui samen met de wortel 5 minuten. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de bleekselderij toe en bak een minuut mee. Giet nu de tomatenblokjes erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus, met het deksel op de pan, 10 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 minuten sudderen tot het wat dikker wordt. Voeg nu de tonijn uit blik toe en warm nog 3 minuten mee. Doe de saus bij de spaghetti en schep alles goed door elkaar, voeg evt nog wat van het achtergebleven kookvocht toe als het te droog wordt.
Bestrooi met de parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties