Broodje shoarma
-
Verwarm de oven voor op 240 °C.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma voor 5 tot 7 minuten.
-
Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. Snijd de ijsbergsla in dunne repen.
-
Bak de pita’s 4 minuten in de oven. Laat iets afkoelen.
-
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de shoarma, sla, komkommer, tomaat, verse knoflooksaus en de pickle van rode ui.
Zelfgemaakte knoflooksaus
-
Pel de knoflook en hak deze fijn. Hak de bieslook fijn.
-
Meng de bieslook en knoflook met de mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Pickle van rode ui
-
Voeg de witte azijn, suiker en water toe aan een steelpan. Verhit totdat de suiker is opgelost.
-
Snijd de uien in dunne ringen.
-
Doe de uienringen in een weckpot en giet het azijnmengsel erbij. Laat minimaal 25 minuten intrekken.
0 reacties