1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de biefstukken uit de koelkast op temperatuur komen.
2. Boen de aardappels schoon, snijd in parten of stukken en doe in een ovenschaal. Pluk de oregano en strooi over de aardappels. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Meng en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tijdens het bakken een keer om.
3. Doe de boter in de kom van de keukenmachine. Snijd de peterselie en ansjovis, pel de knoflook. Voeg bij de boter en mix alles in de keukenmachine door elkaar.
4. Doe over op een stuk bakpapier, vorm een rol en rol het papier om de boter heen. Draai de uiteinden van het bakpapier als een toffee dicht. Leg in de koelkast of evt. kort in de diepvries, om op te stijven.
5. Verhit de grillpan. Wrijf de steaks in met olie en bestrooi met zout en peper.
6. Grill de steaks in circa 4 minuten per kant medium rare (grilltijd is afhankelijk van de dikte). Laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
7. Haal het kontje van de sugar snaps en verwijder eventueel de nerf. Verhit de wok. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Voeg een scheutje olie toe aan de wok. Roerbak de knoflook. Voeg de sugarsnaps en bimi toe en roerbak beetgaar. Voeg evt. een scheutje water toe als het te hard gaat. Breng op smaak met zout en peper.
8. Snijd de steaks in schuine plakjes en leg op de borden. Geef de geroosterde aardappels en groenten erbij. Leg een stuk kruidenboter op de steak, zodat het lekker over de steak kan smelten.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties