De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta carbonara

Pasta carbonara is een échte klassieker. Miljuschka deelt het traditionele Italiaanse recept. 

15 min voorbereidingstijd
Pasta Carbonara

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Pasta carbonara is een iconisch Italiaans gerecht. Zelf maken is makkelijker dan je denkt. Volg stap-voor-stap mijn klassieke recept en je slagingskans voor een échte carbonara is 100%."

Bereidingswijze

Pasta Carbonara

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Splits het ei. Snijd de guanciale. Rasp de Pecorino.

  3. Bak de guanciale in circa 6 minuten net aan krokant.

  4. Kluts de eidooier met de eieren. Voeg de geraspte Pecorino toe maar houd wat achter voor de garnering. Meng goed door en breng op smaak met zwarte peper.

  5. Doe de spaghetti rechtstreeks vanuit de pan bij de guanciale. Draai het vuur uit.

  6. Voeg het ei-mengsel toe aan de pan en meng goed door totdat de kaas is gesmolten en je een romige saus hebt.

    Wil je de saus beter laten binden? Voeg dan wat kookvocht van de spaghetti toe.

  7. Serveer de klassieke pasta carbonara met extra geraspte Pecorino. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker