De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sigara börek

De börek ken je misschien wel van de Turkse bakker. Onwijs leuk om zelf eens te maken.

60 min. voorbereidingstijd
30 min. oventijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
Cigara börek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De snack van filodeeg kan gevuld zijn met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept kies ik voor spinazie en feta, lekker!"

Bereidingswijze

Filodeeg

  1. Voeg de bloem, zout, olijfolie, azijn en het water toe aan een kom en meng het geheel met je vingertoppen door elkaar. Kneed daarna met de hand ongeveer 5 minuten tot een heel elastisch deeg. Maak een bol van het deeg en laat het ingepakt in plasticfolie ongeveer 1 tot 2 uur rusten op kamertemperatuur.

  2. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Rol één voor één de bolletjes uit tot een ronde plak van ongeveer 50 cm. Gebruik maïzena om het aanrecht en het deeg te bestrooien zodat het deeg niet plakt. Bewaar het uitgerolde deeg onder plasticfolie.

Vulling

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  2. Schep de spinazie meteen op een snijplank en laat het afkoelen. Hak de spinazie grof met een mes en voeg toe aan een kom. Hak de amandelen grof en voeg ook toe. Verkruimel de kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Tussenlaag

  1. Klop het ei los met melk en olijfolie.

Afwerking

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Leg één rond vel filodeeg op het aanrecht. Verdeel een beetje van het ei-melkmengel met een lepel of een kwastje over het deeg en leg hierop dan een tweede vel filodeeg.

  3. Snijd (met een deegwieltje) het deeg in 8 punten. Leg op het brede gedeelte van elke driehoek één lepel vulling. Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol de börek op richting de punt van het deeg.

  4. Kluts de eidooier. Leg de opgerolde böreks op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met eidooier. Strooi de sesamzaadjes erover. Bak de sigara börek 25 minuten in de oven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.