De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bibimbap met crispy chili-olie eieren

Bibimbap is een klassiek Koreaans gerecht met rijst, groenten en ei. In dit recept geven we het een twist met crispy chili-olie-eieren voor extra smaak en textuur. Een makkelijke maaltijd die snel op tafel staat!

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bibimbap met crispy chili-olie eieren

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Voeg een beetje kimchi toe aan je bibimbap voor een extra smaakboost en een authentieke Koreaanse touch!"

Bereidingswijze

Bibimbap

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

  2. Snijd de shiitake in plakjes. Snijd de wortel en komkommer in dunne reepjes. Snijd daarna de radijzen door de helft. 

  3. Bak de eieren en besprenkel met de crispy chili-olie. 

  4. Verhit de helft van de sesamolie in een pan en bak de spinazie. Voeg wat sesamzaad toe.  

  5. Bak in dezelfde pan de shiitake met de overige sesamolie en sesamzaad.  

  6. Schep de rijst in vier kommen en verdeel de groente over de kommen. Leg het crispy chili-olie ei in het midden. 

Gochujangsaus

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar en roer tot een gladde saus. 

  2. Serveer de gochujangsaus met de bibimbap. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.