Truffel-gehaktbal
Stap 1:
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Klop een ei los, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn.
Stap 2:
Verhit wat boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook.
Stap 3:
Voeg het gehakt samen met de ui, knoflook, chilipoeder, nootmuskaat, Parmezaanse kaas, peterselie, peper en zout toe in een kom. Verkruimel de beschuitjes en voeg het ei toe. Kneed totdat het een geheel is.
Stap 4:
Vorm met natte handen, 4 grote ballen van het gehaktmengsel.
Stap 5:
Verhit de roomboter in een braadpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin. Lepel tussendoor een aantal keer de boter over de gehaktballen.
Stap 6:
Voeg de jus de veau toe. Plaats een deksel op de pan en laat de gehaktballen op laag vuur sudderen voor 20 minuten.
Stap 7:
Rasp de truffel in dunne schijfjes en serveer over de gehaktbal.
Knolselderijpuree
Stap 1:
Pel knoflook. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
Stap 2:
Verhit een pan met water, scheutje melk en kook daarin de knolselderij met de knoflook zacht.
Stap 3:
Giet de knolselderij af en voeg toe aan een keukenmixer. Voeg dan een klontje boter en nog een klein scheutje melk toe. Pureer tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout.
Tip van Perry:
Is de puree nog te vast? Voeg dan nog een extra scheutje melk toe.
Groene asperges
Stap 1:
Verwijder de houtige achterkanten van de asperges.
Stap 2:
Verhit een grillpan en vet in. Grill de asperges circa 5 minuten. Breng de asperges op smaak met peper, zout en garneer met citroen.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES
0 reacties