De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turks borrelbrood

Dit Turkse borrelbrood is glutenvrij dus iedereen kan meegenieten tijdens de borrel.

30 min voorbereidingstijd
70 min kooktijd
Turks borrelbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bij een borrel horen natuurlijk hapjes. Een goed idee om aan de slag gaan met dit Turkse borrelbrood. Deze variant is glutenvrij dus iedereen kan meegenieten!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius boven- en onderwarmte.

  2. Vet de springvorm in met olijfolie en bekleed ‘m met bakpapier. Klop met een mixer de eieren in circa 3 minuten schuimig.

  3. Meng in een kom de yoghurt, amandelmeel, havermeel, bakpoeder, olijfolie, oregano, komijnpoeder en het zout. Voeg de geklopte eieren toe aan het yoghurtmengsel en roer tot een beslag. Giet de helft van het beslag in de springvorm.

  4. Snijd de kaas en de vijgen in stukjes. Verdeel de helft van de kaas, vijgen, pistachenoten en de honing over het beslag in de springvorm en giet daarna de rest van het beslag erover. 

  5. Verdeel de andere helft van de kaas, vijgen, honing en noten boven het beslag, maar houd een klein beetje pistache, vijg en honing achter. Zet de vorm in het midden van de oven en bak het brood in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

  6. Haal het brood uit de oven en strooi de overgebleven stukjes vijg, pistache en de honing over de bovenkant en zet het brood nog circa 10 minuten terug in de oven.

  7. Laat het Turkse borrelbrood na het bakken 10 minuten staan voordat je het brood uit de vorm haalt en serveert.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker