De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arancini met ratatouille en tomatensaus

Dit Italiaanse gerecht is makkelijk voor een doordeweekse dag en ook nog eens super lekker. 

Arancini

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Arancini is niet zo bekend, maar wel enorm lekker. Deze Italiaanse rijstballetjes zijn een echte smaakexplosie en moet je een keer geprobeerd hebben. In combinatie met de ratatouille en echt feestje op je bord.

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook voor de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui, geraspte knoflook, oregano en chilivlokken in olijfolie. Voeg het blik tomatenblokjes eraan toe wanneer dit gefruit is. Laat dit geheel op laag vuur sudderen zonder deksel. Blijf regelmatig roeren.  

  2. Pureer na 15 minuten de tomatensaus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbaar bakje dat geschikt is voor de magnetron. 

  3. Pel en snipper de ui voor de risotto. Rasp de knoflook en ris de tijm. Fruit in 50 g boter de ui, knoflook en tijm aan. Voeg de risottorijst toe wanneer deze glazig wordt. Fruit de rijst kort mee en blus daarna af met een scheut droge witte wijn. Voeg beetje voor beetje de bouillon toe tot alles is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf regelmatig roeren.

  4. Voeg zodra de rijst gaar is de geraspte Parmezaanse kaas naar smaak toe. Maak de risotto nog verder op smaak met peper en zout en verse gehakte kruiden. Schep de risotto in een afsluitbare bak. De risotto moet helemaal afgekoeld zijn voordat je er arancini van kan maken.  

  5. Vorm van de koude risotto 12 gelijke ballen en vul met een mini-mozzarellabolletje. Paneer de ballen door deze eerst door de bloem te rollen. Haal ze daarna door losgeklopt ei en als laatste door een mengsel van paneermeel en broodkruim. Check of ze helemaal goed zijn gepaneerd. Haal anders de ballen nogmaals door het ei en het paneermengsel. Bewaar de arancini op een schaal met keukenpapier, onafgedekt en gekoeld. 

  6. Snijd de rode ui, courgette, gele paprika en aubergine in blokjes, bewaar alles in 1 bak, maar houdt de courgette een beetje apart. Bewaar de groenten in een afgesloten bak in de koelkast.  

Afmaken

  1. Verhit een pannetje met ruim zonnebloemolie tot 175 °C. (Of de frituurpan) 

  2. Verhit een ruime koekenpan om de ratatouille in te bakken. Hak ondertussen de knoflook en ris de tijm. Bak als eerste in olijfolie de aubergine, gele paprika, rode ui, knoflook, tijm en oregano. Als dit wat zachter wordt kunnen de courgetteblokjes erbij. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. 

  3. Frituur ondertussen de arancini goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Strooi er een beetje zout overheen.  

  4. Verwarm ondertussen ook de tomatensaus in de magnetron voor 3 minuten op 700 watt of in een pannetje. 

  5. Serveer de ratatouille en tomatensaus in een diep bord met de arancini bovenop. Maak het geheel af met extra geraspte Parmezaanse kaas en een takje basilicum.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker