Stap 1:
Snijd de aardappels voor de puree in stukken. Breng in water met zout aan de kook en laat in 15 minuten gaarkoken.
Stap 2:
Rooster al het komijnzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren. Doe over in een vijzel en maal fijn. Haal ⅓ van de komijn uit de vijzel en zet apart.
Stap 3:
Maak ondertussen de chermoula: Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de peper overlangs open en snijd fijn. Doe de knoflook en peper in de vijzel met het komijnzaad en maal fijn.
Stap 4:
Snijd de koriander fijn en vijzel mee. Rasp de helft van de citroenschil en pers de citroen uit. Doe alles in de vijzel samen met de olie, breng op smaak met zout en peper.
Stap 5:
Verhit de olie in een koekenpan. Halveer de tomaten en rooster ze in de pan. Pel en en snijd de knoflook grof en voeg die na een minuut toe. Draai het vuur uit als de tomaten mooi bruin zijn, draai de tomaten om en bestrooi met zout en peper.
Stap 6:
Snijd de kabeljauwfilets in moten. Bestrooi met 1 tl komijn, zout en peper. Haal de kabeljauw met de velzijde door de bloem.
Stap 7:
Verhit een laag olie in een pan en bak de vis goudbruin en gaar. Pers de helft van de citroen erboven.
Stap 8:
Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappels af. Laat even uitdampen. Schep de olie en peterselie erdoor en roer of prak in de pan tot de aardappels in stukken breken. Breng op smaak met zout en peper.
Kabeljauw serveren
Schep de grove puree, de tomaten en de vis op de borden. Lepel de chermoula over de vis. Gebruik de overige citroen helft als garnering.
Kabeljauw variaties
Kabeljauw is de favoriete vis van Job. Wist je dat je kabeljauw ook als vlees kunt bereiden? Dat komt omdat het zo'n stevige vis is. Zo vertelt Job dat het vaak wordt gegeven met zware smaken en dat je 'm prima kunt serveren met winterse garnituren. Hij noemt een voorbeeld van een gerecht met kabeljauw en suddervlees dat hij ooit in een restaurant maakte.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties