Courgette
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd het bovenkantje van de courgette en hol de binnenkant voorzichtig uit met eenappelboor. Zorg dat de rand ongeveer 0,5 cm dik blijft en zorg dat de bodem heel blijft.
-
Pel de ui en de knoflook en maal samen met de peterselie in een keukenmachine fijn. Kneed dit kruidenmengsel vervolgens samen met het komijnpoeder, het zout, de pul biber en de helft van het kerriepoeder door het gehakt. Vul de courgettes met het gekruid gehakt.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgettes rondom goudbruin. Doe de courgettes vervolgens in een ovenschaal.
-
Voeg de tomatenpuree en de resterende kerriepoeder toe aan dezelfde pan waar net de courgettes in zijn gebakken. Voeg 200 ml water toe en meng goed door. Schenk vervolgens over de gevulde courgettes.
-
Snijd de rode pepers in ringen en verdeel samen met de cherrytomaten over de ovenschaal. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Yoghurtsaus
-
Pel en rasp de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met een snuf zout.
Opmaak
-
Serveer met de gevulde courgettes met de yoghurtsaus.
1 reactie