- Kook de rijst volgens de verpakking in een pan met ruim kokend water of in de Multicooker.
- Snipper de ui. Verwijder de uiteindes van de sperzieboontjes en snijd desgewenst doormidden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de bosuien in grove ringetjes. Was de Chinese kool en snijd in repen. Snijd de knoflook en de gember vrij grof.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in de multicooker of een wokpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de zoete aardappel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de sperziebonen, Chinese kool, kerriepoeder, gember en kikkererwten toe en bak nog 3 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk en desgewenst een scheutje water toe. Schenk de groentebouillon in de multicooker of de pan totdat het geheel net onder staat.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen met de deksel op de multicooker of de pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de curry hierover. Garneer met wat bosuitjes en eventueel wat koriander.
We love zoete aardappel! Ook deze heerlijke zoete aardappelcurry. Dit gerecht is het uitproberen meer dan waard.
1 reactie