De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mango-frambozen-nicecream met speculooscrunch

Dit ijs is zo ontzettend lekker en zelf supermakkelijk te maken zónder ijsmachine. Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

1140 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mango Frambozen Nicecream met Speculoos Crunch

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dit ijs is zo ontzettend lekker en zelf supermakkelijk te maken zónder ijsmachine. Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

Bereidingswijze

Voorbereiden nicecream 
Snijd de bananen in plakjes. Doe in een diepvrieszakje en vries de bananen een avond van tevoren in. 

Speculooscrunch 
Verwarm de oven voor op 165°C. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng alle ingrediënten tot een beslagje. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het geheel niet vloeibaar genoeg is. Strijk dun uit op bakpapier of een siliconen bakmatje. Bak 5 min in de oven en laat volledig afkoelen.  

Afmaken nicecream  
 
Stap 1: 
Schil de mango en snijd in stukjes. Houdt wat van de mango en frambozen achter als garnering. Pureer de mango en frambozen ieder apart met de staafmixer of foodprocessor.  

Stap 2: 
Maak de foodprocessor weer schoon en pureer nu de stukjes bevroren banaan met de ahornsiroop. Laat net zo lang draaien tot je een romige nicecream hebt. 

Stap 3: 
Voor de opmaak neem je 4 mooie glazen die je eerst vult met een laagje frambozenpuree. Verdeel enkele frambozen erover en vervolgens circa 2 bollen nicecream per glas. Voeg dan een laagje mangopuree toe en verdeel de rest van de mango en de frambozen erover.  

Stap 4: 
Breek stukken van de afgekoelde speculoos-crunch en garneer de glazen nicecream hiermee.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.