De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ijsbombe met kokos

De ijsbombe als nagerecht is een enorme hit dit jaar. En met dit makkelijke recept van Miljuschka zet je het binnen een handomdraai op tafel.

330 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Snel met Mil kerst Ijsbombe met kokos

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze makkelijke ijsbombe wil je maken voor het kerstdiner 2022. Ik weet zeker dat-ie in de smaak zal vallen.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bekleed een grote kom met vershoudfolie en laat net over de rand hangen. Laat het ijs op kamertemperatuur wat zachter worden. 

  2. Snijd de gemberkoek in plakjes van 1 cm en bekleed de binnenkant van de kom met 2/3 van de cakeplakken. Druppel de advocaat over de laag gemberkoek. 

  3. Snijd de stemgember in stukjes. Meng de limoenrasp en gemberstukjes door het kokosijs. Giet het kokosijs in de kom. Dek af met de rest van de cakeplakjes en vouw dan het folie erover. Zet voor 3-4 uur in de vriezer. 

  4. Haal de ijsbombe uit de vriezer. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en verwijder het folie.  

  5. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Giet de gesmolten chocolade over de ijsbombe. Bedek dan helemaal met kokosrasp. Zet minstens voor 15 minuten in de vriezer om op te stijven. Serveer de ijsbombe op een mooie schaal. 

    De ijsbombe is het lekkerst als je ‘m 20 minuten voor het serveren uit de vriezer haalt. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.