De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ijsbombe met kokos

De ijsbombe als nagerecht is een enorme hit dit jaar. En met dit makkelijke recept van Miljuschka zet je het binnen een handomdraai op tafel.

330 min (voor)bereidingstijd
Snel met Mil kerst Ijsbombe met kokos

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze makkelijke ijsbombe wil je maken voor het kerstdiner 2022. Ik weet zeker dat-ie in de smaak zal vallen.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bekleed een grote kom met vershoudfolie en laat net over de rand hangen. Laat het ijs op kamertemperatuur wat zachter worden. 

  2. Snijd de gemberkoek in plakjes van 1 cm en bekleed de binnenkant van de kom met 2/3 van de cakeplakken. Druppel de advocaat over de laag gemberkoek. 

  3. Snijd de stemgember in stukjes. Meng de limoenrasp en gemberstukjes door het kokosijs. Giet het kokosijs in de kom. Dek af met de rest van de cakeplakjes en vouw dan het folie erover. Zet voor 3-4 uur in de vriezer. 

  4. Haal de ijsbombe uit de vriezer. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en verwijder het folie.  

  5. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Giet de gesmolten chocolade over de ijsbombe. Bedek dan helemaal met kokosrasp. Zet minstens voor 15 minuten in de vriezer om op te stijven. Serveer de ijsbombe op een mooie schaal. 

    De ijsbombe is het lekkerst als je ‘m 20 minuten voor het serveren uit de vriezer haalt. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker