Stappenplan
-
Bekleed een grote kom met vershoudfolie en laat net over de rand hangen. Laat het ijs op kamertemperatuur wat zachter worden.
-
Snijd de gemberkoek in plakjes van 1 cm en bekleed de binnenkant van de kom met 2/3 van de cakeplakken. Druppel de advocaat over de laag gemberkoek.
-
Snijd de stemgember in stukjes. Meng de limoenrasp en gemberstukjes door het kokosijs. Giet het kokosijs in de kom. Dek af met de rest van de cakeplakjes en vouw dan het folie erover. Zet voor 3-4 uur in de vriezer.
-
Haal de ijsbombe uit de vriezer. Stort op een met bakpapier beklede bakplaat en verwijder het folie.
-
Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Giet de gesmolten chocolade over de ijsbombe. Bedek dan helemaal met kokosrasp. Zet minstens voor 15 minuten in de vriezer om op te stijven. Serveer de ijsbombe op een mooie schaal.
0 reacties