Salade niçoise
-
Breng een steelpan met water en eieren aan de kook. Zet de wekker zodra het water kookt op 4 minuten en kook de eieren zacht.
-
Snijd de kern van de kropsla eruit en pluk de bladeren los. Snijd het groen van de radijs eraf en was samen met de sla.
-
Halveer de tomaatjes en snijd de radijs, olijven en krieltjes in plakjes. Pel de sjalot en snijd in dunne halve ringen.
-
Smeer de tonijnfilets in met olijfolie en grill deze in een hete grillpan. Grill totdat je grillstrepen ziet aan 1 zijde en de filets nog rauw is aan 1 kant.
-
Voeg de radijs, zwarte olijven, cherrytomaten en sjalot toe aan een kom en maak aan met een scheutje olijfolie, zout en peper.
-
Leg in een andere kom de sla en het radijsgroen en maak aan met de mosterdvinaigrette.
-
Leg de sla en de aangemaakte tomaatjes, olijven en radijs op een schaal. Maak af met de gekookte krieltjes en haricot verts.
-
Halveer de eitjes en leg die op de salade met de ansjovisfilets. Giet eventueel een beetje van de ansjovisolie over de salade.
-
Snijd de tonijnfilets doormidden en serveer samen met de salade.
Mosterdvinaigrette maken (optioneel)
-
Pel en snipper een sjalot. Voeg samen met de mosterd, azijn en citroensap toe in een kom en klop tot een geheel.
-
Voeg druppelsgewijs de olie toe terwijl je aan het kloppen bent en klop dit tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties