Liefhebbers van macarons opgelet: de lekkerste macarontaart met frambozen-botercrème en vers fruit maak je vanaf nu gemakkelijk zelf. Wie ga jij verassen met deze heerlijke taart? Rudolph deelt zijn favoriete recept. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Macaronbeslag

  • 150 g amandelschaafsel
  • 150 g poedersuiker
  • 110 g eiwit
  • 150 g suiker
  • 50 ml water
  • 50 g cacaonibs

Frambozen-botercrème

  • 250 g frambozenpuree
  • 130 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 g boter

Garnering

  • vers fruit (frambozen, kleine aardbeien, rode bessen)
  • blaadjes munt
  • eetbare bloemen

Extra nodig

  • keukenmachine
  • spuitzak met glad spuitmondje

Bereidingswijze

1 uur en 25 minuten

Macaronbeslag 

Stap 1: 
Maal de geschaafde amandelen fijn in de keukenmachine. Zeef de poedersuiker en meng deze met het amandelpoeder.  
 
Stap 2: 
Klop in een kom de helft van het eiwit los en meng dit door het amandelmeel met de poedersuiker. 

Stap 3: 
Breng voor de suikersiroop driekwart van de suiker met het water aan de kook. Laat de siroop inkoken tot 118 °C. Klop in de mixer de andere helft van het eiwit met de rest van de suiker tot schuim met zachte pieken. Giet de hete siroop in een dunne straal op het eiwitschuim terwijl de mixer op de hoogste snelheid draait. Klop het schuim op middelhoge snelheid taai, totdat het een temperatuur van 40°C heeft. Spatel het schuim beetje voor beetje door het amandel-mengsel tot je een mooi glanzend beslag hebt. 
 
Stap 4: 
Teken op bakpapier twee cirkels van 20 cm en teken in deze cirkels 7 of 8 kleinere cirkels die elkaar net raken. Draai het bakpapier om en spuit het beslag op de kleinere cirkels en laat dit 30 minuten op het aanrecht drogen. Strooi op één van de twee kransen wat cacao nibs.  

Stap 5: 
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bak de macaron-kransen circa 10 minuten in de oven. Houd de oven daarna 2 seconden open om de stoom te laten ontsnappen en bak ze dan nog 2 minuten. Laat de macaron-kransen volledig afkoelen.  

Frambozen-botercrème  
 
Stap 1: 
Roer in een kom de eidooiers met de helft van de suiker en een scheutje frambozenpuree door elkaar en roer de bloem erdoor.  

Stap 2: 
Breng in een pan de overige frambozenpuree met de rest van de suiker aan de kook. Giet een deel van de warme puree al roerend op het dooiermengsel en giet het daarna terug in de pan bij de rest van de puree. 

Stap 3: 
Laat de frambozencrème 2 minuten op laag vuur doorkoken. Giet de crème op een afgespoeld bord of een plateau en dek het af met plasticfolie. Laat de crème tot kamertemperatuur afkoelen. 

Stap 4: 
Klop de zachte boter samen met de frambozencrème zeer luchtig in de staande mixer met de bisschopshaak. 

Opbouw taart 

Leg de krans zonder de cacao nibs met de platte kant naar boven. Spuit met een spuitzak met kartelspuitje een laagje van de frambozencrème op de macaron. Spuit er daarna een tweede laag op om wat hoogte te creëren. Beleg de vulling met het fruit en de munt en zet daarna voorzichtig de tweede macaron-krans er bovenop met de cacao nibs naar boven. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Geef je waardering

Macarontaart met framboos
Macarontaart met framboos