De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kersttulband met ganache

Op zoek naar een pronkstuk voor bij het kerstdiner? Rudolph maakte samen 24Kitchen-collega Danny Jansen deze prachtige chocolade-kersttulband!

30 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Kersttulband met ganache

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Op zoek naar een pronkstuk voor bij het kerstdiner? Rudolph maakte samen 24Kitchen-collega Danny Jansen deze prachtige chocolade-kersttulband!

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 °C.

Stap 2:
Smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de boter erdoor en roer totdat alles goed gemengd en gesmolten is. Meng de bloem, maizena, zout en de five spices door chocolade.

Stap 3:
Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot zachte pieken. Klop de eidooiers met de rest van de suiker cremig. Meng eerst een beetje eiwitschuim door de eidooiers en spatel dan de rest van het schuim erdoor. Spatel het chocolade-botermengsel er doorheen.

Stap 4:
Vet de tulband in. Bak de tulband in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de tulband een beetje afkoelen en los deze uit de vorm. Laat de tulband vervolgens helemaal afkoelen.

Banketbakkersroom

Deze banketbakkersroom heb je nodig voor de chocolade-botercrème.

Stap 1:
Breng de melk aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de melk. Zet het vuur lager, laat de vanille circa 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe rustig door.

Stap 2:
Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een crème. Voeg de bloem toe en giet de hete melk al roerend bij het eimengsel. Schenk terug in de pan en laat de banketbakkersroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Blijf roeren.

Stap 3:
Giet dan op een plat bord of schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Chocolade-botercrème

Stap 1:
Smelt de chocolade au bain-marie.

Stap 2:
Klop in een kom de zachte boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Meng de gesmolten chocolade erdoor. Schep de chocolade-botercrème in een spuitzak en laat even opstijven in de koelkast.

Garneren
Spuit mooie rozetten chocolade-botercrème op de tulband. Decoreer met het fruit, noten en de munt. Bestuif royaal met poedersuiker.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker