De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pindakaasijs met popcorn brittle

Zelf ijs maken? Chef Perry deelt zijn recept voor het lekkerste zelfgemaakte ijs in het programma Guilty Pleasures.

40 min kooktijd
Pindakaasijs met popcorn brittle 

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Zelf ijs maken is makkelijker dan je denkt! Met mijn basisrecept voor roomijs kan je praktisch alle smaken die je wil. Ik kies voor pindakaasijs. Voor mijn Amerikaanse gast Dan Karaty is dat sowieso een schot in de roos. De allermoelijkste stap? Wachten tot je het eindelijk kan opeten."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Pindakaas-ijs

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje. Giet de slagroom in een steelpannetje. Voeg het merg van het vanillestokje en het stokje zelf aan de pan toe. Laat op laag vuur circa 8 minuten trekken, maar laat het niet koken. Haal van het vuur en verwijder het vanillestokje. 

  2. Klop de eidooiers en de suiker tot een romig geheel. Schenk al kloppend de warme vanille-slagroom erbij. Giet het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80 °C . Gebruik hiervoor een kookthermometer.  

  3. Giet het mengsel door een zeef over in een grote maatbeker. Dek af en laat in de koelkast circa 2 uur afkoelen. 

  4. Giet het afgekoelde mengsel over in een ijsmachine. Laat de machine draaien tot je glad roomijs hebt.

  5. Meng de pinda’s door het nog zachte roomijs. Spatel de pindakaas erdoor en zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer.  

Popcorn brittle

  1. Verhit de suiker en het water in een brede koekenpan op middelhoog vuur en roer met een garde goed door totdat de suiker is opgelost en al iets donkerder van kleur wordt. Voeg de slagroom toe, meng goed door en laat iets afkoelen.

  2. Verdeel de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de hete karamelsaus over de popcorn en laat uitharden. 

  3. Verdeel het ijs en de popcorn brittle over schaaltjes om te severen. Garneer met de toppings. 

Hoe maak je zelf roomijs?

"Mijn basis-recept voor roomijs is eenvoudig om te maken. Je gebruikt hiervoor suiker, eidooiers, vanille en slagroom. Voor het lekkerste roomijs is het wel essentieel om een ijsmachine te gebruiken. Hierdoor weet ik zeker dat ik altijd verzekerd ben van perfect romig ijs."

roomijs

Welke smaak ijs kan ik thuis maken?

"Als je mijn basis-recept voor roomijs hebt gemaakt, kan je daarna bijna al jouw favoriete smaken maken. Ik heb gekozen voor pindakaasijs. Ben jij een chocoladeliefhebber? Vervang de pindakaas door brownies en chocolate chips. Voor de echte zoetekauw kan ik een variant met stroopwafel en karamel aanraden."

brownie en chocolate chips

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Wat een fijne aflevering, zo openhartig.
Ruud Kop
12-06-2023

Ook lekker