Crème brûlée recept
-
Verwarm de oven voor op 150˚C.
-
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg toe aan een steelpan samen met de slagroom. Verwarm en laat 3 minuten sudderen op laag vuur.
-
Haal van het vuur, verwijder het vanillestokje en zet 20 minuten apart.
-
Meng de eidooiers en de suiker goed door elkaar met de garde. Giet het roommengsel er langzaam bij en meng goed door.
-
Giet het mengsel in de steelpan en roer 6-8 minuten op laag tot halfhoog vuur met een houten lollepel of siliconen spatel. Het mengsel moet dikker worden, maar mag absoluut niet koken.
-
Verdeel het mengsel nu over 6 soufflébakjes van ongeveer 175 ml. Zet de bakjes in een ovenschaal en giet daar heet water in tot halverwege de hoogte van de bakjes.
-
Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de custard stijf is. Haal de bakjes uit de oven en uit de ovenschaal. Laat helemaal afkoelen en zet ze daarna minstens een uur in de koelkast.
-
Zet de bakjes op een bakplaat, bestrooi ze met de extra kristalsuiker en laat 2 minuten staan.
-
Brand de suiker met een crème brûlée gasbrander tot je een mooi goudbruin laagje hebt.
1 reactie