De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

franse uiensoep

Lekker en erg makkelijk: zelf Franse uiensoep maken. Wil jij deze soep snel op tafel zetten? Maak dan dit recept van 24Kitchen's chef Hugo Kennis.

30 MIN
Franse uiensoep

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

"Franse uiensoep: makkelijk en (excusez le mot) gruwelijk lekker. Zonde eigenlijk dat we deze klassieke soep niet vaker maken. De ingrediënten benoemen van dit gerecht is moeilijker dan het gerecht maken. Aan de slag!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien met de tijmblaadjes, zout en peper op laag vuur in circa 10 minuten lichtbruin en mooi zacht.

  2. Voeg de wijn toe en laat wat inkoken.

  3. Verwarm de ovengrill, snijd het stokbrood in plakken en rooster in de oven om-en-om lichtbruin.

  4. Voeg de bouillon toe aan de uien en laat de soep nog een kwartier zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Rasp de Gruyère. Strooi over het brood en laat onder de grill gratineren en leg het gegratineerde brood in de soep. Of: schep de soep in hittebestendige kommen leg het brood met de kaas erin en laat dan onder de grill gratineren.

  6. Pel en snijd de uien in ringen.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker