Stappenplan
-
Bestrooi de varkenshaas aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe. Bak de varkenshaas rondom goudbruin, haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Blancheer de koolbladeren circa 2 minuten in kokend water en laat ze meteen afkoelen in ijskoud water. Dep vervolgens droog met keukenpapier.
-
Hak de champignons heel fijn in de foodprocessor. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-
Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons, ui, knoflook en de tijm tot al het vocht uit de champignons is verdampt.
-
Leg de plakken ham, elkaar overlappend, in een rechthoek op plasticfolie en leg hierop de koolbladeren. Verdeel het champignonmengsel erover. Leg de afgekoelde varkenshaas erop en rol met behulp van het plasticfolie mooi strak op. Laat het pakketje minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
-
Rol het bladerdeeg zo uit dat het groot genoeg om de gevulde varkenshaas in te kunnen rollen.
-
Leg de Wellington met de naad naar onder op een velletje bakpapier. Laat circa 1 uur rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
-
Bestrijk de Wellington met strijksel van eidooier met melk. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de Wellington na het bakken circa 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
1 reactie
Ik ben aan de slag gegaan met dit recept. De smaken matchen echt heerlijk samen. Wat me verder opviel is dat de grammage van de varkenshaas ook bepalend lijkt te zijn voor de oventijd.. Mijn varkenshaas was waarschijnlijk een stuk groter đ maar paste wel ruim
In de deeglap, het had echter tot gevolg dat mân bladerdeeg niet gaar was toen ik de 25 minuten benaderde en bij het langer in de oven laten het vocht rondom wat is gaan lekken en de onderkant nat werd dat was het enige dat wat minder uitpakte; oorzaak daarvan kan dat ook zijn dat die mogelijks ergens op de vouwlenen niet helemaal goed afgesloten is geweest? Heb hem bovenop de 25 minuten nog 20-25 minuten langer in de oven moeten laten op 180 graden om hem uiteindelijk wel mooi perfect bruin en gaar te krijgen wat best een aanzienlijk verschil is met de aangegeven tijd in het recept. Is daar een ârekenregelâ voor; zoveel grammage vlees zoveel indicatie oventijd oid? Het uiteindelijke resultaat was echt verbluffend lekker đ dat natte reepje onderkant deed daar gelukkig niets aan af haha. Bedankt voor je leuke fantastische inspiratie! Groetjes Lydia