De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pork wellington

Rudolph deelt het recept voor een heerlijke variatie op een echte kerstklassieker: Pork Wellington.

45 min voorbereidingstijd
110 min kooktijd
Pork Wellington

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Dit recept is een variant op de klassieker met ossenhaas die je vaak tijdens de kerst op menu ziet staan. Leuk voor de afwisseling!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bestrooi de varkenshaas aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg een klontje boter toe. Bak de varkenshaas rondom goudbruin, haal uit de pan en laat afkoelen.

  2. Blancheer de koolbladeren circa 2 minuten in kokend water en laat ze meteen afkoelen in ijskoud water. Dep vervolgens droog met keukenpapier.

  3. Hak de champignons heel fijn in de foodprocessor. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  4. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de champignons, ui, knoflook en de tijm tot al het vocht uit de champignons is verdampt.

  5. Leg de plakken ham, elkaar overlappend, in een rechthoek op plasticfolie en leg hierop de koolbladeren. Verdeel het champignonmengsel erover. Leg de afgekoelde varkenshaas erop en rol met behulp van het plasticfolie mooi strak op. Laat het pakketje minstens 15 minuten rusten in de koelkast.

  6. Rol het bladerdeeg zo uit dat het groot genoeg om de gevulde varkenshaas in te kunnen rollen.

    Deeg over? Maak er een leuke kerstdecoratie voor op de bovenkant van de Wellington.

  7. Leg de Wellington met de naad naar onder op een velletje bakpapier. Laat circa 1 uur rusten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.

  9. Bestrijk de Wellington met strijksel van eidooier met melk. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de Wellington na het bakken circa 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Hoi Rudolph, heb je live in het theater mee mogen maken; mijn complimenten! Onwijs genoten, kan nog veel van je leren! Wat een positieve energie heb je en je geeft echt alles om er iets mega moois van te maken. Enorm respect voor, waardeer ik! Kon stiekem nog wel weken naar je luisteren en van je leren hahaha.
Ik ben aan de slag gegaan met dit recept. De smaken matchen echt heerlijk samen. Wat me verder opviel is dat de grammage van de varkenshaas ook bepalend lijkt te zijn voor de oventijd.. Mijn varkenshaas was waarschijnlijk een stuk groter 😅 maar paste wel ruim
In de deeglap, het had echter tot gevolg dat m’n bladerdeeg niet gaar was toen ik de 25 minuten benaderde en bij het langer in de oven laten het vocht rondom wat is gaan lekken en de onderkant nat werd dat was het enige dat wat minder uitpakte; oorzaak daarvan kan dat ook zijn dat die mogelijks ergens op de vouwlenen niet helemaal goed afgesloten is geweest? Heb hem bovenop de 25 minuten nog 20-25 minuten langer in de oven moeten laten op 180 graden om hem uiteindelijk wel mooi perfect bruin en gaar te krijgen wat best een aanzienlijk verschil is met de aangegeven tijd in het recept. Is daar een ‘rekenregel’ voor; zoveel grammage vlees zoveel indicatie oventijd oid? Het uiteindelijke resultaat was echt verbluffend lekker 😋 dat natte reepje onderkant deed daar gelukkig niets aan af haha. Bedankt voor je leuke fantastische inspiratie! Groetjes Lydia
Lydia Roth
31-12-2023

Ook lekker