Wildsaus
- Pel en snipper de ui. Pel en halveer de knoflook en kneus de jeneverbes.
- Karamelliseer de suiker met 1 eetlepel water in een koekenpan.
- Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 200 ml rode wijn en 200 ml water.
- Voeg de tijm, rozemarijn, ui, knoflook en jeneverbes toe. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.
- Kook de saus tot de helft in en snijd de ontbijtkoek in blokjes. Zeef de saus, voeg de ontbijtkoek toe en roer tot de ontbijtkoek is opgelost.
- Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus in een schaaltje, dek af en zet apart.
Hertenbiefstuk
- Verhit olie op hoog vuur in de koekenpan die je voor de saus hebt gebruikt. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
- Leg de hertenbiefstukken in de pan en bak ze aan de onderkant in circa 3 minuten goudbruin.
- Voeg de boter toe en draai de biefstukken om. Bak de andere kant in circa 3 minuten goudbruin.
- Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bord.
- Giet het braadvet weg en blus de pan af met de resterende wijn. Breng aan de kook en voeg toe aan de wildsaus.
- Dek het bord af met aluminium folie. Laat het vlees circa 5 minuten rusten.
- Verwarm ondertussen weer de saus in de koekenpan.
- Snijd het vlees tegen de draad in.
Meld je aan en praat mee