De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hasselback patatas bravas met kabeljauwfilet in tomatensaus

Patatas bravas op de hasselback-manier! En zelfgemaakt aioli natuurlijk.

45 MIN
Hasselback patatas bravas met kabeljauwfilet in tomatensaus

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Patatas bravas ken je waarschijnlijk van het tapas-menu. Normaal gesproken zijn ze in blokjes maar in dit recept worden ze ingesneden en knapperig gebakken in de oven. Superlekker met zelfgemaakte aioli!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een pan met gezouten water aan de kook.

2. Leg de aardappels tussen twee houten pollepels en snijd ze in, maar niet helemaal tot het einde (de pollepels helpen hierbij). Besprenkel de aardappels met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak in circa 50 minuten gaar.

3. Maak de sperziebonen schoon en blancheer circa 2 minuten in het gezouten water. Giet af.

4. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met hoge rand en fruit de ui en knoflook met wat peper en zout. Voeg de tomaten toe, plet ze een beetje met een pollepel en laat even pruttelen.

5. Optioneel: aioli maken. Doe het eigeel, de mosterd en het citroensap in de kom van een staafmixer, breng op smaak met zout en peper. Zet de staafmixer aan en giet langzaam de olie erbij. Rasp de knoflook erboven en roer goed door. Zet apart.

6. Doe de vis bij in de tomatensaus in de pan en laat circa 4 minuten garen. Voeg de sperziebonen de laatste minuut van de kooktijd toe om de smaken van de saus op te nemen.

7. Verdeel de aardappels over de borden en schep er een klein beetje van de tomatensaus over een een schep aioli. Verdeel de vis en sperziebonen over de borden en draai nog wat peper over het geheel.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker