1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
2. Doe voor het Wenerdeeg de bloem met de suiker, blokjes boter en zout in de kom van de keukenmachine. Voeg het ei toe en draai tot een samenhangend deeg. Druk het deeg in de vorm.
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in smalle partjes.
4. Strooi 3-4 el muesli over de bodem.
5. Meng de kaneel, suiker en boerenjongens met de appels en verdeel over de bodem.
6. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, muesli, suiker en blokjes roomboter in een schaal en wrijf met de hand een kruimeldeeg (dit kan evt. ook in de keukenmachine).
7. Verdeel het kruimeldeeg over de vulling.
8. Bak de taart circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm.
9. Maak de aardbeien schoon. Klop de slagroom met de suiker. Serveer de appeltaart met de slagroom, aardbeien en een topje munt.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties