De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

miljuschka's gegrilde perziksalade uit het good food book

Halveer de perziken, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de perziken met zonnebloemolie. Leg de perziken met de snijkant naar beneden op een medium-hete barbecue of grillpan en grill tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn.

45 min kooktijd
Miljuschka's gegrilde perziksalade uit het Good Food Book

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Voor de derde keer is het Good Food Book, ofwel het 'allergoedste' kookboek uitgebracht. In het boek vind je 50 recepten van bekende topchefs, foodies in hart en nieren en bekende Nederlanders met een liefde voor eten. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het door hongersnood geteisterde Malawi en jij kunt ook je eigen steentje bijdragen door een boek te kopen. Om je alvast te helpen delen we twee recepten uit het boek met je: die van Hidde de Brabander en Miljuschka Witzenhausen.

Meer weten over het Good Food Book? Kijk hier voor meer informatie of hier om het boek gelijk te bestellen. Het boek kost €15,90.

Gegrilde perziksalade

“Eten is alles voor mij. Het staat voor het maken van herinneringen, het voeden van de ziel, warmte en ook voor bewondering.”

Halveer de perziken, verwijder de pitten en bestrijk de snijkanten van de perziken met zonnebloemolie. Leg de perziken met de snijkant naar beneden op een medium-hete barbecue of grillpan en grill tot ze zacht beginnen te worden en bruin gekleurd zijn. Leg de gegrilde perziken op laag vuur op de barbecue om ze warm te houden. Halveer de little gems en bestrijk de snijkanten met olie. Leg de little gems met de snijkant op de barbecue of grillpan en gril ze circa vijf minuten.

Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Pluk de dragon en snijd de dragon fijn. Meng voor de dressing de mosterd met de balsamicoazijn, dragon, rode peper en een scheut olijfolie. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de tomaatjes. Meng de little gems en de tomaatjes met de rucola, meng de dressing erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Schep de salade op bord, snijd de perziken in parten en steek ze in de salade. Verkruimel de feta over de salade en bestrooi met amandelschaafsel.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker