Soort
|
Smaak
|
Hoe te gebruiken
|
Champignon
|
Zacht en neutraal
|
Roerbakken met knoflook, in de oven met gesmolten kaas of verwerken in een omelet en/of soep.
|
Oesterzwam
|
Licht pittig
|
Frituren in een jasje van panko (broodkruimels), stoven, grillen of roerbakken.
|
Tropische beurszwam of rijststro-paddenstoel
|
Zoet en nootachtig
|
Gebakken bij wild, in een risotto of pasta of verwerken in een soep of saus.
|
Shiitake
|
Sterk en kruidig
|
Perfect te gebruiken in Aziatische roerbakgerechten, salades en soepen.
|
Morielje
|
Zoet en vol
|
Rauwe morieljes zijn giftig en pas na verhitten eetbaar! Ze zijn lekker in een roomsaus of met asperges.
|
Hanenkam, dooierzwam of cantharel
|
Licht pittig
|
Heerlijk in een ragout of soep.
|
Eekhoorntjesbrood of porcini
|
Zacht en nootachtig
|
Gebakken bij biefstuk, in een risotto of pasta. Máár ook heerlijk in een paddenstoelensoep.
|
Truffels
|
Sterk en vol
|
Geschaafd over een pasta of risotto.
|