Soort

Smaak

Hoe te gebruiken

Champignon

Zacht en neutraal

Roerbakken met knoflook, in de oven met gesmolten kaas of verwerken in een omelet en/of soep.

Oesterzwam

Licht pittig

Frituren in een jasje van panko (broodkruimels), stoven, grillen of roerbakken.

Tropische beurszwam of rijststro-paddenstoel

Zoet en nootachtig

Gebakken bij wild, in een risotto of pasta of verwerken in een soep of saus.

Shiitake

Sterk en kruidig

Perfect te gebruiken in Aziatische roerbakgerechten, salades en soepen.

Morielje

Zoet en vol

Rauwe morieljes zijn giftig en pas na verhitten eetbaar! Ze zijn lekker in een roomsaus of met asperges.

Hanenkam, dooierzwam of cantharel

Licht pittig

Heerlijk in een ragout of soep.

Eekhoorntjesbrood of porcini

Zacht en nootachtig

Gebakken bij biefstuk, in een risotto of pasta. Máár ook heerlijk in een paddenstoelensoep.

Truffels

Sterk en vol

Geschaafd over een pasta of risotto.

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met paddenstoelen?

Dit zijn de lekkerste paddenstoel recepten: