Rigatoni alla boscaiola (pasta met bospaddenstoelen)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta met bospaddenstoelen
Kook de rigatoni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm een koekenpan. Snijd de bacon in reepjes van circa 2 centimeter, bak al roerend goudbruin en zet het vuur uit.

Saus
Verhit olijfolie in een pan. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de shiitakes toe en laat circa 5 minuten bakken op hoog vuur. Voeg naar smaak wat kookvocht van de pasta toe als het te droog is. Blus af met witte wijn en breng op smaak met een beetje peper.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan de pan met shiitakes. Snijd de olijven in plakjes en voeg samen met de bacon toe en roer de pasta door de saus. Hak de peterselie, houd een beetje apart en roer de rest door de saus.

Limonata alla Giovanni
Pers de sinaasappel, limoen en citroen uit en voeg de poedersuiker eraan toe. Meng met het water en roer goed door zodat de poedersuiker oplost. Garneer met een plakje sinaasappel.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met bospaddenstoelen

  • 500 g rigatoni
  • 120 g bacon
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 g mini shiitakes
  • 50 ml witte wijn
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 40 g zwarte pitloze olijven
  • 2 takjes peterselie

Limonata alla Giovanni

  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1.5 el poedersuiker
  • 1 l water
Geef je waardering
6