- Breng een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Houd de helft apart voor het gekruide brood. Snijd de prei in dunne reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, prei en paddenstoelen op hoog vuur. (Houd een paar paddenstoelen apart voor de garnering). Voeg de kruiden en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op laag vuur circa 15 minuten koken.
- Verwijder de tijm, rozemarijn en laurier pureer de soep fijn.
- Schep de soep in borden of kommen en garneer met de paddenstoelen.
Gekruid brood
- Halveer het brood in de lengte en snijd het brood in stukken.
- Meng een scheut olijfolie met de resterende helft van de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel het brood door de olie en leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het brood op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
1 reactie