Paddenstoelensoep met gekruid brood

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Paddenstoelensoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn. Houd de helft apart voor het gekruide brood.
  • Snijd de prei in dunne reepjes.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, prei en paddenstoelen op hoog vuur.
  • Voeg de kruiden en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de soep op laag vuur circa 15 minuten koken.
  • Verwijder de tijm, rozemarijn en laurier.

Gekruid brood

  • Halveer het brood in de lengte en snijd het brood in stukken.
  • Meng een scheut olijfolie met de resterende helft van de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Hussel het brood door de olie en leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak het brood op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Kikkererwtsalade

  • Laat de kikkererwten uitlekken op een zeef.
  • Snijd de feta in blokjes en halveer de tomaten.
  • Pluk en snijd de basilicum fijn.
  • Meng de kikkererwten, feta, tomaten en basilicum door elkaar.
  • Halveer de citroen en knijp de citroen uit boven de salade. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Paddenstoelensoep met gekruid brood

  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 800 g paddenstoelenmix
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 volkoren stokbrood
  • zout
  • versgemalen peper

Kikkererwtensalade

  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 200 g feta
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 5 takjes basilicum
  • 1 citroen

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
0