De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Heldere champignonsoep

Soep is eenvoudig en alles kan erin. Zo kun je je overige groenten eens opmaken in een lekker champignonsoepie. 

30 MIN
Heldere champignonsoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Soep is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook een uitstekende manier om je restjes groenten op te maken. Bijvoorbeeld in deze heldere champignonsoep.

Bereidingswijze

1. Snipper de rode ui en fruit deze even aan in wat zonnebloemolie en zout in de pan. Zorg er tevens voor dat je de bouillon klaar hebt staan. 

2. Snijd vervolgens de winterpeen in plakken. Doe de winterpenen ook in de pan. 

3. Pel de knoflook en pers in de pan. Wanneer de ui glazig ziet kan de bouillon worden toegevoegd.

4. Snijd de champignons gemixed: in plakken, halven en kwarten. Als dat gelukt is kunnen ze ook de pan in. 

5. Voeg de doperwten toe. Zodra die gaar zijn is de soep klaar.

6. Breng (eventueel) op smaak met peper en zout. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker