De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

heldere champignonsoep

Zin in een simpele champignonsoep zonder te veel poespas? Maak dan een lichte champignonsoep zonder room met het recept van Rudolph en verwerk hierin alle kliekjes uit de groentela. 

10 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
heldere champignonsoep in kom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Soep is niet alleen waanzinnig lekker, maar ook een uitstekende manier om je restjes groenten op te maken. Bijvoorbeeld in deze heldere champignonsoep."

Bereidingswijze

Heldere champignonsoep

  1. Bereid de groentebouillon voor.

  2. Snipper de rode ui. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui voor enkele minuten tot het glazig is.

  3. Pers de knoflook boven de pan. Bak kort mee. Voeg daarna de bouillon toe.

  4. Snijd de champignons in plakjes. Voeg toe aan de bouillon. Kook voor 5-6 minuten totdat de champignons gaar zijn.

  5. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Hak de peterselie en garneer de heldere champignonsoep.

Romige en heldere champignonsoep: het verschil

Een lichte of heldere champignonsoep is een champignonsoep die is gemaakt zonder room. Deze is in de regel daarmee een tikkeltje gezonder. Heb jij wat te vieren? Pak dan uit en maak zelf een romige variant. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker