Pastadeeg
-
Strooi de bloem op de werkbank en maak een kuiltje in het midden.
-
Voeg de eieren, olijfolie, zout en het water toe en kneed tot een soepel deeg.
-
Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Auberginecréme
-
Schil de aubergine en snijd in stukken van 2 cm.
-
Verwarm een eetlepel olie in een bakpan en bak de aubergine in 10 minuten goudbruin op hoog vuur. Doe een flinke scheut water erbij en breng op smaak met zout en peper.
-
Laat het water verdampen en pers dan de knoflook uit boven de pan. Bak voor 5 minuten.
-
Snijd de peterselie fijn. Doe de aubergine met de peterselie in een kom en pureer met een staafmixer tot een zachte crème.
Tagliatelle
-
Haal de pasta deeg uit de koelkast. Druk het deeg goed plat met een deegroller en rol flinterdun uit. Snijd hierna door de helft.
-
Rol daarna de plakken in de lengte op (als een wrap) en snijd daarvan dunne slierten van ongeveer 1 cm breed.
-
Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in 6 minuten al dente.
Opmaak
-
Snijd de ossenhaas in blokjes van 2 cm.
-
Voeg samen met de auberginecrème en paddenstoelentapenade toe aan een ruime hapjespan en verwarm voor ongeveer 5 min.
-
Roer goed door en voeg tot 2 deciliter pasta kookvocht toe als de saus te dik is.
-
Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de pasta met de saus over diepe borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
0 reacties