De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

manti met geroerbakte oesterzwammen

Mantar kavurmasi is verse gevulde pasta. Combineer dat met een frisse yoghurtsaus en geroerbakte oesterzwammen. En het is net zo onweerstaanbaar lekker als het klinkt.

35 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
manti

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Mantar kavurmasi is verse gevulde pasta. Combineer dat met een frisse yoghurtsaus en geroerbakte oesterzwammen. En het is net zo onweerstaanbaar lekker als het klinkt.

Bereidingswijze

Manti 

Stap 1: 
Meng de bloem, water en een snuf zout. Kneed het deeg door totdat het glad en elastisch is. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stap 2: 
Pel voor de vulling de ui en doe samen met de peterselie in de keukenmachine en hak fijn. Meng het uimengsel door het gehakt en voeg de pul biber toe. Breng op smaak met zout en peper.  

Stap 3: 
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol beide delen dun uit. Snijd het deeg in vierkantjes ( +/- 4 cm bij 4 cm). Bestrijk de randen met water. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het mantideeg en leg de andere helft van het deeg er bovenop. Druk de randen deeg goed aan. Kook de manti in ruim water voor circa 5 minuten. 

Rode saus 
Verwarm de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en peperpuree toe en roer goed door. Voeg een scheutje kookvocht toe van de manti en laat dit nog voor een paar minuten doorkoken. 

Yoghurt-saus
Pel en pers de knoflook. Meng dit door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.  

Oesterzwammen 
Pel de ui en knoflook en snijd samen met de peper in grove stukken. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gesneden peper, ui en knoflook met de oesterzwammen op laag vuur voor circa 10 minuten. 

Opmaak 
Serveer de manti met de rode saus en yoghurt-saus en de oesterzwammen. 

Tip van Karsu: 
Lekker met Turks brood. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker