Manti
Stap 1:
Meng de bloem, water en een snuf zout. Kneed het deeg door totdat het glad en elastisch is. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Pel voor de vulling de ui en doe samen met de peterselie in de keukenmachine en hak fijn. Meng het uimengsel door het gehakt en voeg de pul biber toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3:
Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol beide delen dun uit. Snijd het deeg in vierkantjes ( +/- 4 cm bij 4 cm). Bestrijk de randen met water. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het mantideeg en leg de andere helft van het deeg er bovenop. Druk de randen deeg goed aan. Kook de manti in ruim water voor circa 5 minuten.
Rode saus
Verwarm de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en peperpuree toe en roer goed door. Voeg een scheutje kookvocht toe van de manti en laat dit nog voor een paar minuten doorkoken.
Yoghurt-saus
Pel en pers de knoflook. Meng dit door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Oesterzwammen
Pel de ui en knoflook en snijd samen met de peper in grove stukken. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gesneden peper, ui en knoflook met de oesterzwammen op laag vuur voor circa 10 minuten.
Opmaak
Serveer de manti met de rode saus en yoghurt-saus en de oesterzwammen.
Tip van Karsu:
Lekker met Turks brood.
0 reacties