Stappenplan
-
Doe alle ingrediënten voor de farinata in een blender, behalve de Parmezaanse kaas, en maal in een blender voor 30 seconden op vol vermogen tot een glad mengsel. Giet het beslag in een kom. Dek af met een schone theedoek en laat minimaal 2 uur maar liever een nacht staan.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Schep de volgende dag het schuim van het beslag en roer door. Roer de Parmezaanse kaas door het beslag.
-
Verwarm de oven voor tot 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer in met 3 eetlepels olie. Zet de bakplaat in het midden van de oven zodat de olie heet kan worden. Giet dan het farinatabeslag in de bakplaat en bak in het midden van de oven voor 20-25 minuten. De farinata moet knapperig zijn aan de randjes en nog zacht in het midden.
-
Maak de paddenstoelen schoon en scheur in stukken. Rasp de knoflook. Smelt de boter samen met de tijm in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te schuimen de paddenstoelen toe. Zet het vuur hoog en bak ze, terwijl je ze constant omschept, goudbruin en knapperig. Voeg een scheutje olijfolie toe de pan als het te droog wordt. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten verder. Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de farinata op een plank of bord met de knapperige paddenstoelen erop. Maak af met extra Parmezaanse kaas, crème fraîche en partjes citroen.
0 reacties