De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

truffelrisotto met prosecco

Er zijn van die gerechten die smaken naar een portie geluk. En deze truffelrisotto met prosecco is hier meer dan zeker een goed voorbeeld van. 

45 min kooktijd
Truffelrisotto met prosecco

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Er zijn van die gerechten die smaken naar een portie geluk. En deze truffelrisotto met prosecco is hier meer dan zeker een goed voorbeeld van. 

Bereidingswijze

 1. Zet de bouillon op het vuur en laat warm worden.
 2. Zet een andere diepe, wijde pan op middelhoog vuur. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Doe 2 el olijfolie in de pan en fruit daarin de sjalotten langzaam tot ze glazig en zacht worden, circa 4 minuten. Pel en snipper de knoflook, doe die na 2 minuten bij de sjalotten en fruit mee.
 3. Doe de rijst erbij, roer voor 2 minuten en voeg dan de prosecco toe. Blijf roeren tot bijna al het vocht is geabsorbeerd.
 4. Voeg de bouillon toe één soeplepel per keer. Blijf roeren en wacht met meer bouillon erbij doen tot bijna al het vocht is opgenomen. Kook de risotto tot de rijst net beetgaar is.
 5. Maak ondertussen de champignons klaar: Verwijder de steeltjes en doe deze bij de bouillon. Snijd de kastanjechampignons in blokjes. Doe de olijfolie samen met de champignons in de koekenpan, breng op smaak met zout en bak.
 6. Doe de boter bij de risotto samen met de truffeltapenade, de zest en sap van ½ limoen en een snuf peper. Voeg eventueel wat meer bouillon of water toe als de risotto te dik is. Wat je wil is dat de risotto uitglijdt op het bord wanneer je het serveert. Doe het deksel op de pan en laat circa 5 minuten staan.
 7. Pel en snipper de knoflook, doe bij de champignons en bak nog circa 1 minuut mee. Blus af met de prosecco, draai het vuur uit, doe de boter erbij en roer tot de saus bindt. Breng op smaak met een kneep limoensap, limoenzest, peper en zout.
 8. Rasp de helft van de Parmezaan en roer door de risotto, voeg eventueel nog een beetje vocht toe en een scheut olijfolie. Serveer de risotto samen met de champignons. Rasp de rest van de Parmezaan er bovenop en maak af met een draai zwarte peper.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker