Bloemkooltaco's

1. Bloemkooltaco's

Vervang gehakt eens door bloemkoolroosjes. Bak de bloemkoolroosjes, tacokruiden en een scheut olijfolie in een pan. Voeg hier een klein scheutje water aan toe en dek af om het gaar te laten stomen. Voeg na 10 minuten je favoriete tacoingrediënten toe: kidneybonen, mais of paprika. Stop dit mengsel in een tacoschelp of tortilla en maak af naar smaak. Wij zeggen.. guacamole, tomatensalsa, crème fraîche en kaas.
 

Bloemkoolrijst uit de wok met kalkoen

2. Bloemkoolrijst uit de wok met kalkoen

Dat rijst uitermate geschikt is voor wokgerechten mag geen geheim heten. Maar dat ook bloemkool zich uitstekend leent voor een gerecht uit de wokpan is minder bekend. In dit geval heerlijk met kalkoen en een gebakken eitje. 

Sticky bloemkool snacks

3. Sticky bloemkool snacks

Haal bloemkoolroosjes door een beslag van bloem, knoflook, water en een snufje zout. Frituur de bloemkoolroosjes hierna op 180 graden Celsius 2 à 3 minuten. Ondertussen maken we de saus door in een pan 3 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels (sesam)olie, 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel tomatenconcentraat te verwarmen. Roer het mengsel tot een gladde saus. Laat de gefrituurde bloemkoolroosjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Roer goed en serveer warm.

https://www.24kitchen.nl/recepten/arabische-bloemkoolsoep-en-bloemkoolcouscous-met-pijnboompitjes

4. Bloemkoolgratin

Vervang de aardappels in de aardappelgratin door dunne plakken bloemkool voor een geheel nieuw recept. Wij delen het recept inclusief instructievideo, makkelijker kan bijna niet.

hartige bloemkoolpopcorn

5. Hartige bloemkoolpopcorn met srirachamayonaise

Snijd een halve bloemkool in kleine roosjes. Klop twee eieren los. Haal de roosjes door het eimengsel en daarna door een mengsel van 150 g paneermeel, een snuf zout, een snuf peper en een snuf paprikapoeder. Leg de gepaneerde bloemkool op een bakplaat en zet de plaat 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Draai tussentijds om. Serveer de bloemkoolpopcorn met een srirachamayonaise. Meng hiervoor 2 eetlepels mayonaise met 1 theelepel srirachasaus.  

bloemkoolpizza

6. Bloemkoolpizza

Ondertussen overal te koop in de winkel: de bloemkoolpizza. Hiervoor verruilen we het pizzadeeg voor bloemkooldeeg. Koolhydraatarm én boordevol vitamines. Hier delen we het recept met citroentomaten.

 

bloemkoolpannenkoek

7. Hartige bloemkoolpannenkoekjes

Snijd 100 gram bloemkool handmatig fijn, maal in een keukenmachine of koop in de supermarkt een pak bloemkoolrijst. Voeg hier 2 losgeklopte eieren, 2 el geraspte Parmezaanse kaas en zout aan toe. Meng tot een geheel. Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg kleine beetjes bloemkoolmengsel toe en bak aan beide kanten bruin. Serveer zure room en fijngesneden lente-ui. 

Bloemkoolpurree

8. Bloemkoolpuree

Wist je dat je de aardappels in aardappelpuree geheel of gedeeltelijk kunt vervangen door bloemkool? Wij delen een recept voor bloemkoolpuree met speklapjes, rode ui en walnoten. 

geroosterde-aardappelbloemkoolsalade

9. Geroosterde bloemkoolsalade

Geef de aardappel- en bloemkool een Oosters tintje door ze te besprenkelen met garam massala, chiliflakes en zout. Rooster hierna in de oven en maak af met een frisse dressing op basis van kokosyoghurt en limoen. 

bloemkoolsteak met salade

10. Bloemkoolsteak met salade

Veganistisch eten moeilijk? Nee hoor! Deze bloemkoolsteak met salade is namelijk echt fantastisch lekker én errrug makkelijk om te maken. Win-winsituatie.

warme bloemkool- en kikkererwtensalade met granaatappelpitten

11. Warme bloemkool- en kikkererwtensalade met granaatappelpitten

Licht, kruidig maar toch een warme maaltijd: een salade met bloemkool en kikkererwten. Heerlijk als lunch of als maaltijdsalade bij het diner. 

Bloemkoolsoep

12. Bloemkoolsoep

Een geurige bloemkoolsoep op Arabische wijze en daarnaast een bloemkoolcouscous. Bekijk snel het recept.