Gekruide Bloemkoolschotel

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.

De kippendijen

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de kippendijen in kleine stukjes.
  • Schil en snijd of rasp de gember fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de kippendijen toe.
  • Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en gember toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de ui toe en braad de kippendijen circa 10 minuten om en om circa.

De bloemkool gratineren

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Roer de bloemkool door de kippendijen en blus af met een scheutje water.
  • Warm circa 5 minuten door.
  • Roer op het laatst de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper.

De ovenschaal vullen:

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Snijd de tomaten in partjes. Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met de krieltjes.
  • Leg hierop de tomatenpartjes en bestrooi met peterselie.
  • Schep het kip-bloemkoolmengsel in de ovenschaal.
  • Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en vervolgens met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Ingredienten

4
Personen

Gekruide Bloemkoolschotel

  • 1 ui
  • 500 g kippendijen
  • 1.5 cm gember
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 grote bloemkool
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 tomaten
  • 0.25 bosje peterselie
  • 800 g voorgegaarde krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 250 g (vers)geraspte jonge kaas
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
12