Deze Hollandse ovenschotel met bloemkool, kip en kaas ziet er niet alleen supermooi uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Probeer het zelf maar!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Gekruide Bloemkoolschotel

  • 1 ui
  • 500 g kippendijen
  • 1.5 cm gember
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 grote bloemkool
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 tomaten
  • 0.25 bosje peterselie
  • 800 g voorgegaarde krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 250 g (vers)geraspte jonge kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Schil en snijd of rasp de gember fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de kippendijen toe. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en gember toe en meng goed door elkaar. Voeg de ui toe en braad de kippendijen circa 10 minuten.
  4. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes kort.
  5. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Roer de bloemkool door de kippendijen en blus af met een scheutje water. Bak circa 5 minuten mee.
  6. Roer op het laatst de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper.
  7. Vet een ovenschaal in met olie.
  8. Snijd de tomaten in partjes. Pluk en hak de peterselie fijn.
  9. Bedek de bodem van de ovenschaal met de krieltjes. Leg hierop de tomatenpartjes en bestrooi met peterselie. Schep het kip-bloemkoolmengsel in de ovenschaal. Bestrooi de ovenschaal met paneermeel en geraspte kaas.
  10. Bak de ovenschotel circa 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

BEKIJK HIER DE 20 LEKKERSTE OVENSCHOTELS VAN 2022

Geef je waardering

Ovenschotel bloemkool