De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geroosterde bloemkoolsalade met cranberry’s en roze peper

Deze geroosterde bloemkoolsalade is voedzaam, lekker en makkelijk te maken. Hugo legt uit hoe je deze lekkere salade maakt!

Geroosterde bloemkoolsalade

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Het fijne aan deze salade is dat hij zowel warm als koud gegeten kan worden. Maak de geroosterde bloemkoolsalade dan gerust de dag van tevoren klaar. De dressing houd je apart en voeg je net voor serveren door de salade."

Bereidingswijze

Geroosterde bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en halveer ze.

  3. Druppel de olijfolie erover, hussel en spreid alles uit in een ovenschaal. Strooi er wat in de vijzel gemalen roze peper en zout overheen.

  4. Rooster de bloemkool circa 15 minuten in de oven.

    1. Voeg ze na 15 minuten toe aan de bloemkool, verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog circa 10 minuten, tot alles mooi goudbruin ziet en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.

Dressing

  1. Meng intussen de balsamicoazijn, agavesiroop, extra vergine olijfolie en cranberry’s en breng de dressing op smaak met zout en 1⁄2 theelepel in de vijzel gemalen roze peper.

  2. Pluk de dille en hak hem grof. Was de spinazie en slinger de blaadjes droog. Hak de macadamianoten grof.

Samenstellen

  1. Doe de geroosterde bloemkool en rode ui in een slakom, voeg de spinazie en het grootste deel van de dille toe en druppel alle dressing erover. Schep goed om.

  2. Bestrooi de salade vlak voor het eten met de rest van de dille en de macadamia’s en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker