De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bloemkool-salade met halloumi en granaatappel

In Lekker Snel! maakt Chef Jet deze smakelijke bloemkool-maaltijdsalade. Een topper het hele jaar door!

Direct naar recept
Bloemkool-salade met halloumi

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze salade is heerlijk fris en kun je eigenlijk in elk seizoen wel eten. De granaatappelpitjes voegen echt een extra bite toe."

Bereidingswijze

Bloemkoolsalade

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Giet de kikkererwten af en spoel met ruim water. Hak de munt fijn.

  3. Snijd de bloemkool in roosjes en meng samen met de kikkererwten in een ruime ovenschaal met 2 el olijfolie, het komijnpoeder, peper en zout.

  4. Rooster de bloemkool en de kikkererwten voor 20 minuten in de oven.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Snijd de halloumi in plakken en dep droog. Bak 2 minuten per kant krokant in een koekenpan me een beetje olijfolie.

  7. Meng de geroosterde bloemkool en de kikkererwten in een ruime kom met de couscous, veldsla en fijngehakte munt. Verdeel de halloumi en de granaatappelpitjes. Serveer met de dressing.

Dressing

  1. Meng de tahin, de Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout. Hak de verse munt fijn. Meng de de munt met de dressing.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Kleurrijk en mooi gebruik van de hele bloemkool. Top idee
Bettine Lugt
19-11-2023
Wat een lekkere salade. Wel hier en daar aangepast. Voor 4 personen was 175 gram couscous en één zakje veldsla (85 gram) voldoende. Aan de dressing heb ik citroensap en honing toegevoegd om de bittere smaak te neutraliseren. Maar het belangrijkste is dat we er echt van genoten hebben. Dankjewel Jet!!!
Nelly Somhorst
14-08-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.