De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

Zin in een voedzame lichte soep boordevol vitamines? Dan is deze overheerlijke broccoli-bloemkoolsoep een aanrader.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Bloemkool in de soep is in combinatie met broccoli een ontzettend voedzame combinatie! Deze soep is makkelijk te maken en binnen 30 minuten klaar."

Bereidingswijze

Broccoli-bloemkoolsoep

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en de bloemkool. Snijd de stronken fijn.

  2. Pel en snipper de ui.

  3. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui en de fijngesneden stronken circa 3 minuten.

  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

  5. Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en kook circa 10 minuten.

  6. Maal de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Knoflookcroutons

  1. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pel en halveer de knoflook. Fruit de knoflook en haal de knoflook na circa 2 minuten uit de olie.

  2. Snijd de boterhammen in blokjes en bak in circa 5 minuten goudbruin in de knoflookolie. Schud regelmatig om. Voeg de croutons toe aan de soep en serveer.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.