Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

192
Makkelijk
Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Snijd de roosjes van de broccoli en de bloemkool. Snijd de stronken fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui en de fijngesneden stronken circa 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en kook circa 10 minuten.
  • Maal de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Fruit de knoflook en haal de knoflook na circa 2 minuten uit de olie.
  • Snijd de boterhammen in blokjes en bak in circa 5 minuten goudbruin in de knoflookolie. Schud regelmatig om.

Ingredienten

4
Personen

Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons

  • 1 broccoli
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 witte boterhammen
Geef je waardering
192