- Snijd de roosjes van de broccoli en de bloemkool. Snijd de stronken fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de ui en de fijngesneden stronken circa 3 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de broccoli- en bloemkoolroosjes toe en kook circa 10 minuten.
- Maal de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Pel en halveer de knoflook.
- Fruit de knoflook en haal de knoflook na circa 2 minuten uit de olie.
- Snijd de boterhammen in blokjes en bak in circa 5 minuten goudbruin in de knoflookolie. Schud regelmatig om.
Nog meer broccoli recepten? Bekijk dan hier hoe je nog meer broccoli kookt.
Laat hier je reactie achter