De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broccoli-stamppot met kaas en spek

Stamppot maken, maar zin in iets anders dan boerenkoolstamppot? Probeer dan eens dit broccoli stamppot recept! Simpel en bomvol vezels, vitamine C en ijzer. Laat die winter maar komen. 

3 min voorbereidingstijd
27 min (voor)bereidingstijd
broccoli-stamppot met kaas en spek

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Waar voorheen de boerenkool- of andijviestamppot populair waren, beginnen steeds meer varianten op tafel te verschijnen. Met gewone aardappelen of zoete aardappelen. Een variant met vlees of juist vegetarisch. Mijn tip? Broccoli stamppot maken!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim kokend water in 20 minuten gaar.

  2. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukken kook deze in ongeveer 7 minuten gaar. Giet de aardappelen en de broccoli af en bewaar 2 eetlepels kookvocht.

  3. Voeg de broccoli toe aan de aardappelen en giet de melk en het kookvocht erbij. Voeg ook de boter toe. Stamp het geheel tot een smeuïge puree.

  4. Voeg vervolgens de kaas, mosterd, nootmuskaat en de peper toe en stamp de puree nogmaals goed door.

  5. Garneer de broccoli-stamppot met spek of laat achterwege voor een vegetarische maaltijd.

Broccoli stamppot maken: vervang voor bloemkool

Smaakte die broccolistamppot naar meer? Probeer 'm dan ook eens met bloemkool. Je maakt 'm op dezelfde manier: kook de aardappels en bloemkool gaar en pureer met wat boter tot stamppot. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker