De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broccoli-stamppot met kaas en spek

Wil je stamppot maken? En wat anders dan boerenkool-stamppot? Probeer dan eens een broccoli-stamppot

27 MIN
broccoli-stamppot met kaas en spek

Een recept van

Het stamppotseizoen is weer begonnen. Waar voorheen de boerenkool- of andijviestamppot populair waren, beginnen steeds meer varianten op tafel te verschijnen. Met gewone aardappelen of zoete aardappelen. Een variant met vlees of juist vegetarisch. Onze tip? Broccoli-stamppot. Makkelijk te maken en snel op tafel. 

Bereidingswijze

  1. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook ze in ruim kokend water in 20 minuten gaar.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukken kook deze in ongeveer 7 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen en de broccoli af en bewaar 2 eetlepels kookvocht.
  5. Voeg de broccoli toe aan de aardappelen en giet de melk en het kookvocht erbij. Voeg ook de boter toe. Stamp het geheel tot een smeuïge puree.
  6. Voeg vervolgens de kaas, mosterd, nootmuskaat en de peper toe en stamp de puree nogmaals goed door.
  7. Garneer de broccoli-stamppot met spek of laat achterwege voor een vegetarische maaltijd.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker