De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Broccoli-stamppot met kaas en spek

In de winter, als hutspot en boerenkoolstamppot de boventoon voeren, is een broccolistamppot een frisse wind. Maar wees gewaarschuwd: deze broccolistamppot met kaas en spek is verslavend lekker.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
broccoli-stamppot met kaas en spek

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Waar voorheen de boerenkool- of andijviestamppot populair waren, beginnen steeds meer varianten op tafel te verschijnen. Met gewone aardappelen of zoete aardappelen. Een variant met vlees of juist vegetarisch. Mijn tip? Broccoli-stamppot maken!"

Bereidingswijze

Broccoli-stamppot

  1. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim kokend water in 20 minuten gaar.

  2. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukken kook deze in ongeveer 7 minuten gaar. Giet de aardappelen en de broccoli af en bewaar 2 eetlepels kookvocht.

  3. Voeg de broccoli toe aan de aardappelen en giet de melk en het kookvocht erbij. Voeg ook de boter toe. Stamp het geheel tot een smeuïge puree.

  4. Voeg vervolgens de kaas, mosterd, nootmuskaat en de peper toe en stamp de puree nogmaals goed door.

  5. Garneer de broccoli-stamppot met spek of laat achterwege voor een vegetarische maaltijd.

Broccoli stamppot maken: vervang voor bloemkool

Smaakte die broccolistamppot naar meer? Probeer 'm dan ook eens met bloemkool. Je maakt 'm op dezelfde manier: kook de aardappels en bloemkool gaar en pureer met wat boter tot stamppot. 

Hoelang moet je broccoli koken voor stamppot​?

Voor een broccolistamppot kun je de broccoli het beste zo’n 5 tot 7 minuten koken. Zo is-ie zacht genoeg om te stampen maar heeft-ie nog steeds een tevige textuur. Je wilt niet dat de broccoli te papperig wordt. 

broccoli bewaren

Wat kun je eten bij broccoli-stamppot​?

Vleesliefhebbers eten bij broccolistamppot eet je een sappige rookworst, krokante spekjes of gehaktballen. Daarnaast werkt een gebakken vis, een vega-hamburger of zongedroogde tomaten ook erg goed. 

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.