Bloemkooltaco's

1. Bloemkooltaco's

Vervang het gehakt eens door bloemkoolroosjes. Bak de bloemkoolroosjes, tacokruiden en een scheut olijfolie in een pan. Voeg hier een klein scheutje water aan toe en dek af om het gaar te laten stomen. Voeg na 10 minuten je favoriete tacoingrediënten toe: kidneybonen, mais of paprika. Stop dit mengsel in een tacoschelp of tortilla en maak af naar smaak. Wij zeggen.. guacamole, tomatensalsa, sour cream en kaas.
 

Nasi goreng van bloemkoolrijst

2. Nasi goreng van bloemkoolrijst

Gek op nasi goreng maar niet zo op de caloriebom die de rijst met zich meebrengt? Vervang de normale rijst voor bloemkoolrijst. Dit kan je zelf maken door een hele bloemkool te raspen - of je koopt het kant en klaar in de winkel. Hier vind je het recept. 

Sticky bloemkool snacks

3. Sticky bloemkool snacks

Haal bloemkoolroosjes door een beslag van bloem, knoflook, water en een snufje zout. Frituur de bloemkoolroosjes hierna op 180 graden voor 2 à 3 minuten. Ondertussen maken we stickysaus door in een pan 3 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels (sesam)olie, 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel tomatenconcentraat te verwarmen. Roer het mengsel tot een gladde saus. Voeg de gefrituurde bloemkoolroosjes toe en serveer.

Bloemkoolgratin

4. Bloemkoolgratin

Vervang de aardappels in de aardappelgratin door dunne plakken bloemkool voor een koolhydraatarm-recept. Hier delen we het basisrecept voor een gratin inclusief instructievideo. Makkelijker kan bijna niet.

hartige bloemkoolpopcorn

5. Hartige bloemkoolpopcorn met srirachamayonaise

Snijdt de bloemkool in kleine roosjes. Klop twee eieren los. Haal de roosjes door het eimengsel en daarna door paneelmeel bestaande uit: paneermeel, zout, peper, en een snuf paprikapoeder. Leg de gepaneerde bloemkool op een bakplaat en leg voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Draai tussentijds om. Serveer de bloemkoolpopcorn met een srirachamayonaise. 

bloemkoolpizza

6. Bloemkoolpizza

Ondertussen overal te koop in de winkel: de bloemkoolpizza. Hiervoor verruilen we het pizzadeeg voor bloemkooldeeg. Koolhydraatarm én boordevol vitamines. Hier delen we het recept met citroentomaten.

 

Hartige bloemkoolpannenkoekjes

7. Hartige bloemkoolpannenkoekjes

Snijd de bloemkool handmatig fijn, maal in een keukenmachine of koop in de supermarkt een pak bloemkoolrijst. Voeg hier losgeklopte eieren, geraspte Parmezaanse kaas en zout aan toe. Doe een scheutje olijfolie in een pan, voeg kleine beetjes bloemkoolmengsel toe en bak aan beide kanten bruin. Serveer eventueel met een eetlepel zure room en fijngesneden lente-ui. 

Bloemkoolpurree

8. Bloemkoolpurree

Wist je dat je de aardappels in aardappelpurree geheel of gedeeltelijk kunt vervangen door bloemkool? Hier staat het recept voor bloemkoolpurree met speklapjes, rode ui en walnoten.