De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

High-tea recepten: zoet én hartig

Een high tea is een typisch Britse traditie waarbij de tafel gevuld is met hartige en zoete lekkernijen. Ga je er zelf een organiseren? Probeer deze hartige én zoete high tea recepten. 

Altijd feest! High Tea

Chef aan het woord

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zoete high-tea recepten

Waarom naar een chique theehuis gaan als je zelf een zoete high-tea kunt bouwen waar je tante jaloers op wordt? Denk scones, cheesecakes, soesjes en alles wat zoet en lekker is. Hier zijn de recepten.

Zoete high-tea recepten

  • High Tea

    High tea: een typisch Britse traditie met heerlijke lekkernijen. Rudolph deelt zijn ambachtelijke recepten voor een geslaagde high tea. 

    voorbereidingstijd 340 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Scones met clotted cream en zelfgemaakte aardbeienjam

    Scones met clotted cream en aardbeienjam: een wereldberoemde klassieker! Maak dit originele recept voor engelse scones met 24Kitchen.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Scones met mandarijnenmarmelade

    Scones zijn erg populair in het Verenigd-Koninkrijk. Deze variant met mandarijnenmarmelade is lekker fris. Met dit recept maak jij zelf de beste scones!

    voorbereidingstijd 45 min
  • Cheesecake-taco’s

    Een grappige twist op de gebruikelijke cheesecake. Extra leuk: ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk te maken!

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Witte-chocoladecakejes met framboos

    Zien ze er niet prachtig uit, deze witte-chocoladecakejes met framboos? En we hebben goed nieuws... Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken! Miljuschka deelt haar recept.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Kersenmuffins met granola

    Zin in een zoete snack? Probeer deze heerlijke kersenmuffins met granola!

  • Pecan-koffiebroodjes
    Deze pecan-koffiebroodjes zijn niet te weerstaan!
    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Soesjes
    Maak nu zelf de lekkerste soesjes met dit recept! Heerlijk als traktatie bij een kopje koffie of thee.
    voorbereidingstijd 40 min
    oventijd 20 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • Dubai chocolate bar bites

    Dubai chocolate is misschien wel dé lekkernij die de digitale wereld op zijn kop heeft gezet.  Met dit recept maak je de populaire reep in hapklaar formaat.

    voorbereidingstijd 20 min
    wachttijd 45 min
    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden

Hartige high-tea recepten

High-tea hoeft niet altijd zoet te zijn. Waarom niet een tafel vol met hartige high-tearecepten zoals mini-sandwiches, hartige scones, quiches en sandwiches? Hier zijn de recepten.

Hartige high-tea recepten

  • High tea sandwiches met komkommer en gerookte zalm

    Deze Engelse komkommer en zalmd sandwiches zijn de perfecte kleine broodjes voor tijdens een brunch. Rudolph legt je uit hoe je dit makkelijk zelf kan maken. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Hartige smørrebrød-taartjes

    Heb je zin in een verrasend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Friese nagelkoekjes

    Heerlijke kaaskoekjes met een Fries tintje.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Schnitzelsandwich met appelsalsa en dragonmayonaise

    Schnitzel + sandwich + appelsalsa + dragonmayonaise = puur genieten. En we delen het recept!

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Röstirondjes met burratina en rucolacrème

    Röstirondjes kun je met alles beleggen. Wat te denken van een trendy kleine burrata met rucolacrème en pickled tomaatjes?

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Krokante gevulde eitjes

    Het gevulde eitje, wie kent het niet? Deze variant zorgt voor vernieuwing door de avocado vulling en het krokante laagje!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Kruidenwafels met zalm

    Deze hartige wafels zijn perfect voor de lunch of als voorgerecht! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

    voorbereidingstijd 150 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Pizza-muffins

    Het kan niet anders dan dat deze combinatie heerlijk is!

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Geitenkaassoesjes

    Soesjes kennen we allemaal met slagroom of gele room, maar in

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 30 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.