De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schnitzelsandwich met appelsalsa en dragonmayonaise

Schnitzel + sandwich + appelsalsa + dragonmayonaise = puur genieten. En we delen het recept!

45 MIN
Schnitzelsandwich met appelsalsa en dragonmayonaise

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Sla de varkenslapjes met een vleeshamer tussen 2 lagen plasticfolie dun en gelijkmatig. Pers de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes dragon. Hak een derde van de blaadjes fijn en de rest grof.

2. Snijd de appels ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd ze julienne. Meng de appel in een kom met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel milde olijfolie, de grofgehakte dragon en wat peper. Zet de appelsalsa apart.

3. OPTIONEEL: Doe voor de mayonaise de eidooier in een kom met de mosterd en wat peper. Klop met een garde en blijf kloppen terwijl je er langzaam 100 ml zonnebloemolie bij schenkt; eerst al druppelend, daarna in een dun straaltje. (Of gebruik 100 ml kant-en-klare mayonaise.) Roer er een scheutje citroensap en de fijngehakte dragon door. Zet apart.

4. Schud de panko op een bord en de bloem op een tweede bord. Klop de eieren los en schenk op een derde bord.

5. Bestrooi de platgeslagen varkenslapjes met zout en peper. Haal ze een voor een eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.

6. Verhit een laagje van circa 1 cm zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur hierin de schnitzels in circa 3 minuten per kant tot ze vanbuiten knapperig en vanbinnen gaar zijn.

7. Plet een teen knoflook en wrijf hiermee de sneden brood in. Wrijf ze in met wat milde olijfolie en toast ze in de grillpan. Bestrijk 4 sneden toast met elk 1 eetlepel dragonmayonaise. Leg op elke snee een schnitzel. Verdeel de appelsalsa over de sandwiches en leg er een tweede snee toast bovenop.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker