De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

thaise biefstuksalade

Aziatische gerechten zitten bomvol smaak én staan vaak snel op tafel. Probeer het eens zelf metdeze Aziatische salade met biefstuk van Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!

30 min kooktijd
Thaise biefstuksalade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"De Thai beef salad is inmiddels begrip geworden. Niet gek want het is superlekker én supersimpel om te maken. Een feestje op een doordeweekse dag."

Bereidingswijze

Thai Beef Salad

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Breng nog een pan water aan de kook. Blancheer de peultjes voor ongeveer een minuut.

  3. Snijd de mango en komkommer in reepjes. Snijd de radijsjes in plakjes.

  4. Bestrooi de biefstuk met zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 2 á 3 minuten per kant. Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

  5. Meng in een saladekom van het sap van de limoenen, vissaus, sojasaus, suiker en de olijfolie.

  6. Meng de geblancheerde peultjes, mango, komkommer en radijsjes door de dressing. Verdeel over een groot bord.

  7. Snijd de biefstuk in plakjes. Verdeel over het bord met de salade. Breng op smaak met peper.

  8. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd de rode peper in ringetjes.

    Extra lekker met wat seroendeng. Garneer de salade voor wat extra pit met een in ringetjes gesneden rode peper. 

  9. Garneer de salade met de koriander en pepertjes en serveer met de zilvervliesrijst.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Erg lekker, maar dan wel zonder koriander.
Wilma Lammers
02-06-2024

Ook lekker