De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dubai chocolate bar bites

Dubai chocolate is misschien wel dé lekkernij die de digitale wereld op zijn kop heeft gezet.  Met dit recept maak je de populaire reep in hapklaar formaat.

20 min voorbereidingstijd
45 min wachttijd
dubai chocolate bites

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Dubai chocolate bar is een chocoladereep gevuld met kadayif (beter bekend als engelenhaar) en pistachepasta. De reep veroverde de sociale media nadat verschillende influencers hun tanden in de reep zetten. Met dit recept maak je het thuis in snackklaar formaat." 

Bereidingswijze

Dubai chocolate bar bites

  1. Snijd of knip de kadayif in kleine stukken. 

  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en wacht tot deze gesmolten is. Voeg de kadayif toe en bak goudbruin. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kom. Haal van het vuur en voeg de pistachepasta, tahin, een snuf zout en gebakken kadayif toe. Mix goed door.

  4. Maak met een lepel 20 bolletjes van het kadayifmengsel en leg ze op bakpapier. Zet 30 minuten in de vriezer.

  5. Smelt de pure chocolade au bain-marie in een kom. Haal de pistachebollen uit de vriezer en dip ze rondom in de gesmolten, pure chocolade met behulp van een vork en leg ze op bakpapier. 

  6. Hak de pistachenoten fijn. Bestrooi de dubai chocolate bites ermee terwijl de chocolade nog vloeibaar is. 

  7. Laat de dubai chocolate bar bites afkoelen en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker