Heerlijke kaaskoekjes met een Fries tintje.

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Porties

  • 100 g Friese nagelkaas
  • 100 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 100 g roomkaas
  • 20 g boter
  • 1 eidooier
  • 2 el slagroom

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Stap 1: 
Rasp de nagelkaas. Kneed bloem, bakpoeder, geraspte kaas, roomkaas en boter tot een deeg en laat dit circa 30 minuten stevig worden in de koelkast. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Meng een eidooier met slagroom en bestrijk het deeg. Snijd het deeg in gelijke rechthoekige blokjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de Friese nagelkoekjes circa 15 minuten in de oven. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

45
Friese Nagelkoekjes
Friese Nagelkoekjes (verticaal)