De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Friese nagelkoekjes

Heerlijke kaaskoekjes met een Fries tintje.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Friese Nagelkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Heerlijke kaaskoekjes met een Fries tintje.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Rasp de nagelkaas. Kneed bloem, bakpoeder, geraspte kaas, roomkaas en boter tot een deeg en laat dit circa 30 minuten stevig worden in de koelkast. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Meng een eidooier met slagroom en bestrijk het deeg. Snijd het deeg in gelijke rechthoekige blokjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de Friese nagelkoekjes circa 15 minuten in de oven. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Ik heb het gemaakt met oude kaas en lekker wat peper erin.... Smaken prima :-P
Joost JZ
03-09-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.