Pizza en muffins? Niemand had ooit gedacht dat deze combinatie zo enorm lekker zou zijn. Durf jij deze combinatie te maken?

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Porties

  • 300 g bloem
  • 9 g bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 300 g passata
  • 80 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum

Extra nodig

  • papieren vormpjes
  • muffintray

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C en zet muffin-papiertjes in de muffin-bakplaat. 
Snijd de knoflook fijn en de mozzarella in stukjes. Scheur de basilicum. 

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en peper. Meng in een andere kom de passata, eieren, olijfolie, mozzarella, basilicum en de knoflook. Meng het droge mengsel door het natte mengsel. Roer 100 g geraspte kaas erdoorheen. Als alles goed gemengd is, is je beslag klaar. Roer niet te lang dan worden de muffins taai. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi de overige 50 g geraspte kaas over de pizza muffins.  Bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar. Laat de muffins circa 10 minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.  

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK 

Geef je waardering

92
Pizza muffins
Pizza en muffins