Beslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).
Stap 2:
Plet de frambozen fijn met een vork tot een puree en zeef de pitjes eruit. Bewaar het sap voor later.
Stap 3:
Scheid de eieren. Voor de ene kom heb je 100 g eiwit nodig (van ongeveer 3 tot 4 eieren). In de andere kom doe je de 5 eidooiers.
Stap 4:
Klop de eiwitten in een kom met 65 g suiker tot stijve pieken.
Stap 5:
Klop de eidooiers op met de 35 g suiker tot ze verdubbeld zijn in volume en het een wittige kleur gekregen heeft.
Stap 6:
Rasp de citroen en mix de citroenrasp door de opgeklopte eidooiers. Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door de eidooiers heen.
Stap 7:
Zeef de bloem en spatel deze in delen door het beslag. Voeg de frambozenpuree en de witte chocoladedruppels toe en meng kort door.
Stap 8:
Vet de cakevormpjes in. Vul de vormpjes tot iets over de helft. Bak de cakejes 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de cakejes afkoelen op een cakerek of rooster.
Tip van Miljuschka:
Je kan de gaarheid testen door met je hand licht op de bovenkant te drukken. Veert het biscuit terug dan is het gaar. Deukt het in dan is het nog niet gaar en moet het nog iets langer bakken.
Botercrème
Stap 1:
Mix de boter tot een gladde, witte massa in de keukenmachine of met een handmixer.
Stap 2:
Voeg de poedersuiker toe en mix nog 2 tot 3 minuten op de hoogste stand totdat de botercrème nog witter van kleur is en er zacht en romig uit ziet. Verdeel de botercrème in twee delen.
Stap 3:
Voeg het frambozensap, dat je nog over had, toe aan de ene helft van de botercrème, en mix totdat het sap helemaal is opgenomen.
Stap 4:
Doe de botercrème (de witte en de roze) in twee verschillende spuitzakken met een spuitmondje naar keuze. Decoreer de afgekoelde cakejes met de botercrème.
0 reacties